Eurospirit 2005
God's Spirit over Europe
HOME
EUROSPIRIT 2006
POSTER 2006
PROGRAMMA CONFERENTIE
PRAISE & WORSHIP
PARKEREN / ROUTE / HOTELS
ONZE VISIE
OUR VISION
FOTO's EUROSPIRIT 2005
REAKTIES/GETUIGENISSEN
ARTICLES / STUDIES
Art. Bert Panhuise
Art. Arjan Knevel
Arjan & Efi bezoeken TBN
Gastschrijvers
Abortion/abortus
Israël & Jewish people
Herstel van Israël
Israel en Europa
Europa zonder God?
Europe without God?
Tithing / Tienden
enneagram OK?
Kingdom now??
Koninkrijk Nu ??
Koninkrijk NU 2
The Passion of the Christ
Aanslagen
Nieuwe wereld orde
Gregg Montella
Narnia
Narnia (English)
Vloek of Zegen
USHERS / ORDEWERKERS
ALLES KIDS / KINDERWERK
PARTNERS
TELEVISIE (+schema Eurospirit)
TELEVISION TBN
VERSLAG EUROSPIRIT 2005
FOTO's EUROSPIRIT 2004
VIDEO / DVD
NEWS
JESUS IS LORD
NIEUWS
LINKS

Want gij hebt volharding nodig om, de wil van God doende, te verkrijgen hetgeen beloofd is”.   Hebreeen 10:36

 

Onze verbondsbroeder en ‘longtime friend’ Bert Panhuise vroeg of ik een artikel wilde schrijven over de visie van Eurospirit. Dit is best wel lastig, want wat moet je schrijven?  Er is in de afgelopen jaren zoveel gebeurd; tienduizenden mensen werden gezegend door de jaarlijkse conferenties en God bemoedigde ons door boodschappen, die uitgesproken werden door dienstknechten vanuit alle hoeken  ‘der aarde’………    

 

Onlangs had ik een gebedswandeling ergens in de polder bij de Waterweg en mijn aandacht werd getrokken naar de bovenstaande tekst. Terwijl ik dit las kreeg ik een openbaring van de Heer over wat nodig is om  Gods plan in vervulling te zien gaan.  Ik zag duidelijk dat er 2 sleutels zijn.  Wat zijn die sleutels?   De ene sleutel is: VISIE en de andere sleutel is VOLHARDING!!

Mijn vrouw Efi en ik hebben aan de wieg gestaan van het ontstaan van het Eurospiritgebeuren en de visie die de Heer aan Bert & Ellen gaf om ons eigen land te bereiken met het volle bijbelse evangelie zonder restricties. Ik kan me nog goed herinneren dat we ongeveer 20 jaar geleden op een zonnige dag een openluchtconcert in Leeuwarden hielden, schuin tegenover het keukenbedrijf van Bert en Ellen.  Op een gegeven moment holde hij naar buiten en zei enthousiast: “Dit is wat de mensen nodig hebben: de Here Jezus”. Vanaf dat moment is het contact altijd gebleven en werden we goeie vrienden.  

 

Enkele jaren later begon de 1e    Eurospiritconferentie en vanaf het begin waren Efi en ik altijd nauw betrokken met het werk en zagen we het groeien naarmate de jaren verstreken. Weet je wat ik zo geweldig vindt en wat mij zo raakt?   Dat Bert en z’n vrouw Ellen, ondanks strijd en negatief geklets, zich niet liet weerhouden om door te gaan met de visie die God hun gegeven had. Tijdens die gebedswandeling liet de Heer mij zien dat een Visie niet uitgewerkt kan worden zonder Volharding.   In onze kennissenkring  zijn er in de afgelopen jaren mensen geweest die een visie hadden, maar na verloop van tijd door moeilijkheden stopten omdat ze niet volhardden in hun visie……  Daarom roept de Heer ons op en zegt in de bovenstaande tekst dat wij, U en ik Volharding nodig hebben  om ‘de wil van God doende’  te verkrijgen hetgeen beloofd is!!   Glorie!

 Wat is  ‘de wil van God’?  Dat is Zijn Visie, Zijn Goddelijk plan!! 

En niets menselijks is mij vreemd.  M’n vrouw Efi en ik weten eigenlijk als geen ander dat het ontzettend ontmoedigend kan zijn als je verlangens niet direct in vervulling gaan.

Toen pastor John Osteen ons in 1983 een woord gaf dat we een prachtige zoon zouden krijgen ( terwijl het medisch onmogelijk was) en we het niet direct in vervulling zagen gaan, hebben we soms door tranen en vertwijfeling moeten geloven.  Maar dwars door alles heen volhardden we en in die ‘wachtkamerperiode’  beleden we honderden keren de tekst waar staat: “Hij die het beloofd heeft, is getrouw, Hij zal het doen. En prijst de Heer, na 20 jaar (!!) ontvingen we onze prachtige zoon, Samuël.

 

Weet je, mag ik een geheimpje verklappen?  Ik hou zo van mannen en vrouwen die ondanks tegenslag gewoon doorgaan en zich niet laten afleiden of ontmoedigen.

We ervaren dat God op dit moment een doorbraak aan het "forceren" is en ik geloof dat de komende Eurospirit conferentie in Amsterdam de beste gaat worden die ooit geweest is.  Wat denk je van speciale gasten als aanbiddingsleider Terry Mac. Almon en sprekers als Mike Murdock en Tommy Tenney?  De Evangelische Omroep zal opnames maken. Ook zijn we blij dat we naar de Apollohal gaan die ruimte biedt aan meer mensen en beter bereikbaar is met het openbaar vervoer (zie menu: route/parkeren).   Op dit moment ervaren we een grote doorbraak in christelijke televisie. Iedere zondagavond rondom de klok van 20.30 uur hebben we een half uur zendtijd waar we verfrissende televisieprogramma’s mogen brengen vol met gezalfde lofprijs en aanbidding en de (Volle) Boodschap van het evangelie.  Wat een zegen dat ik regelmatig een bekeringsoproep mag doen aan het eind van het programma en mag bidden voor de velen die kijken.   Steeds hoor ik in de diensten die we houden mensen vragen: “Kijk je wel eens naar het EO programma ‘Knevel op zaterdag’? Waarop ik dan met een glimlach zeg: “Je kan beter naar  ‘Knevel op zondag’ kijken.  ( Voor degenen die het niet weten, Andries Knevel is een volle neef van mij) 

Niet alleen is TBN-Europe te zien in Nederland, maar in heel Europa en zelfs ver daarbuiten. Onlangs ontvingen we een e-mail van een Bisschop uit Pakistan die aan het hoofd staat van een groot aantal kerken en schreef: ‘wat zijn jullie programma’s een zegen voor ons’ en werden we uitgenodigd om een campagne te houden.  Binnenkort beginnen we met het opnemen  van talkshows waar we actuele zaken willen behandelen in het licht van de bijbel met speciale gasten. Bid voor een doorbraak zodat TBN straks in heel ons land op de kabel te zien zal zijn!!

 

Laten we niet zien op de omstandigheden of op onze financiën of op ogenschijnlijke onmogelijkheden. Laten we zien op een grote God die zegt : “Al het goud en het zilver is van mij en het vee op duizenden bergen”!!    Wees een geestelijke forel, zwem tegen de stroom van ongeloof in en laten we geestelijke  pit-bulls zijn. Volharden en niet loslaten totdat we ontvangen hetgeen beloofd is. 

 

Arjan Knevel